Fogtömés

A fogtömés a fogorvos által egyik leggyakrabban végzett fogászati kezelés. Olyankor van rá szükség, amikor szuvasság vagy sérülés miatt a fog koronai része roncsolódik: kilyukad, letörik. A hiányzó rész eredeti állapotban történő helyreállítását nevezzük tömésnek, restaurációnak. Nálunk a kecskeméti Mosolyklinika Fogászat rendelőjében kizárólag fogszínűeket készítünk. Azért, hogy ne csak szép, de tartós is legyen az ellátás, két típust ajánlunk. Az ún.
direkt tömés a szuvasság eltávolítása után azonnal és közvetlenül a fogban kialakított üregbe készül. Kisebb vagy közepes nagyságú restaurációk esetében kiváló megoldás. Nagyobb üregekbe az indirekt tömés vagy inlay a javaslatunk szerinti megoldás. Ez a fogról vett lenyomat alapján készülhet a rendelőben számítógép vezérelt készülékkel vagy a fogtechnikai laboratóriumban. Előbbi változatok azonnal készen vannak, de az esztétikuma nem mindig igazodik a páciens fogához tökéletesen.

Mivel ehhez képest drága, kedvezőtlen ár-érték aránya miatt nem használjuk. Kizárólag a fogtechnikai laboratóriumban nagy pontossággal faragott és az egyéni esztétikai igények szerinti változatokat. Ezek nemcsak szépek, de nagyon tartósak is. Nagyobb üregekbe ezt ajánljuk. Ellátásainkat galériánkban tekintheti meg.

Mikor jó egy fogtömés? Esztétikailag és funkcionálisan a foggal egyenértékű. Azaz a jó tömést nem lehet látni, rágáskor olyan, mint az eredeti fog. Szélei tökéletesen illeszkednek, ellenkező esetben elszíneződött sárga-barna csík figyelhető meg körülötte. Ez általában alászuvasodásra utaló jel. Ilyenkor a tömést célszerű kicserélni.

Bővebb információért kérjük keressen minket, szájvizsgálat után személyre szabott ajánlatunkkal szívesen állunk a rendelkezésére:

Telefon: +36 76 321477
Email: dentalux@dentalux.hu
Facebook: Dent-A-Lux Fogászat
Instagram: dent_a_lux

 


FOGTÖMÉS ELLÁTÁSAINK KÖZÜL A GALÉRIÁNKBAN MUTATUNK BE NÉHÁNYAT: