Fogkorona • fogpótlás

A korona a fog szájba érő része. Ennek szuvasság miatt kiterjedt roncsolódása vagy sérülés okozta nagyfokú hiánya esetén művileg szükséges pótolni. A maradék fogra vagy nagyobb hiányzó rész esetén kiegészítés után az eredetihez hasonló fog formájú kupakot teszük. Ez a fogkorona. A fog koronai részének fogászati helyreállítása. Különböző típusai vannak. A kecskeméti Mosolyklinika Fogászat fogorvosi ellátásaihoz kizárólag esztétikus változatokat használunk. Ezek lehetnek fém-kerámia és fémmentes megoldások. Ami fontos, hogy nagyon pontosan illeszkedjen a foghoz, mert csak így előzhető meg a baktériumok alájutása, a fog szuvasodása illetve a fog körüli íny gyulladása és csúnya visszahúzódása. Azért, hogy mindezt megelőzzük, nálunk a fogat speciálisan készítjük elő, amire kizárólag számítógéppel készített megoldásokat készítünk. Nem véletlen, hogy koronaellátásainkra az „alap” garancia 5 év (!), de van olyan, amire 10 (!) év a jótállás.

A fogpótlás nevéből fakadóan a hiányzó fogak pótlására szolgáló fogászati ellátás. Lehet rögzített, amikor a megoldás a szájból nem távolítható el. Leggyakoribb formája a hídpótlás. Nevét onnan kapta, hogy a hiányt határoló fogakon, mint a híd a folyó két partján van rögzítve. A foghiányt átívelő rész úgy van kialakítva, mint a fog(ak), ami(ke)t pótol. Főként az idősebb korra jellemző kiterjedt foghiány pótlására szolgál a kivehető fogpótlás. Nevéből
eredően nincs rögzítve, a szájból kivehető és visszatehető.

Bővebb információért kérjük keressen minket, szájvizsgálat után személyre szabott ajánlatunkkal szívesen állunk a rendelkezésére:

Telefon: +36 76 321477
Email: dentalux@dentalux.hu
Facebook: Dent-A-Lux Fogászat
Instagram: dent_a_lux

 


FOGKORONA • FOGPÓTLÁS ELLÁTÁSAINK KÖZÜL A GALÉRIÁNKBAN MUTATUNK BE NÉHÁNYAT: