Letört fog ellátása -másképp!

A Mosolyklinika a kecskeméti Dent-A-Lux Fogászat mosolytervezéssel és átalakítással foglalkozó szolgáltatása. Több, mint 25 év ezen a területen szerzett tapasztalatát a legmodernebb fogorvosi ellátásokkal ötvöztük, a fogbeültetéstől az ínyplasztikán át a legkorszerűbb fémmentes fogpótlásokig. Mindent, mi szem-szájnak ingere. Eredményeink internet oldalunkon megtekinthetők: https://mosolyklinika.hu/mosolygaleria .

Előfordul azonban, ahhoz, hogy a páciens arcára mosolyt csaljunk, kevesebb is elég. Ilyen volt a képen látható kedves páciensünk esete, aki letörte a fogát. Az ilyen nagy mértékben sérült fogaknak az ellátása, ha biztosan nem szeretnénk, hogy újból és esetleg még jobban letörjön: a fog kiegészítése, lecsiszolása és koronával* történő ellátása. Legalábbis így volt ez eddig… Az általunk alkalmazott módszerrel ugyanis lehetséges a fogat esztétikailag kifogástalanul és úgy kiegészíteni, hogy az a sérítő erőkkel szemben ellenálló legyen. Ne kelljen lecsiszolni és koronázni. Az eredmény a képen látható. További jó hír, hogy mindez egy korona árának a feléből kihozható… 

*.: A korona a fogat beborító fog formájú ”kupak”. Olyankor van rá szükség, amikor az eredeti fogállomány annyira elpusztult és/vagy meggyengült, hogy rágásra, harapásra nem alkalmas.